Podcast Een Opstelling Wijzer

 Onze podcast 'Een opstelling Wijzer' is een podcast met achtergrondinformatie en praktische tips over opstellingen en systemisch werk. Op 1 juni 2022 brachten we de eerste aflevering uit.

Waarom?
In ons werk als coaches ervaren we de kracht van opstellingen en systemisch werk elke keer weer. We hebben ook het idee dat het systemisch coachen steeds gangbaarder wordt en steeds meer wordt toegepast. Tegelijkertijd, als we erover aan anderen vertellen merken we dat het ook vragen op roept. Want wat houdt het nu precies in? Hoe werkt het en wanneer gebruik je het? Is het zweverig of is het nuchter? En, hoe kun je het zelf praktisch toepassen in het dagelijks leven?

Waarover?
Met deze vragen en onze podcastkoffer gaan wij op reis langs opstellers, experts, docenten, trainers & coaches. We zijn begonnen bij de basis. Onze ‘eigen’ docenten en mede-eigenaren van het Bert Hellinger Instituut vertellen over (familie)opstellingen, menselijke systemen, hoe ze werken en wat je ermee kunt. Ook gaan we in gesprek met een onderzoeker die de effecten van opstellingen in kaart heeft gebracht. Daarna gaan we meer specifieke thema’s aanboren. Thema’s die dichtbij onszelf liggen en waarvan we het idee hebben dat deze voor veel meer mensen interessant zijn. Zoals systemisch werk op basisscholen, 
persoonlijkheidsopstellingen, samengestelde gezinnen, de relatie tussen ouders en kinderen, en zo gaan we nog een tijdje door.

Voor wie?
De podcast is laagdrempelig en bedoeld voor een brede doelgroep: voor mensen die geïnteresseerd zijn in of bezig zijn met hun persoonlijke ontwikkeling en voor coaches of begeleiders die interesse hebben in opstellingen en systemisch werk, voor zichzelf of voor hun cliënten.