Over ons

Onze missie

Wij zijn Saskia Hielkema en Jessica Kwekkeboom, beiden werkzaam als coach in Den Haag. We leerden elkaar kennen bij de opleiding ‘Familieopstellingen’ bij het Bert Hellinger Instituut en volgden daarna de opleiding 'Organisatieopstellingen' bij het Instituut voor Systemisch Werk. In 2021 besloten we onze krachten te bundelen in Een Opstelling Wijzer.

 Wij willen mensen en organisaties aanmoedigen en inspireren om de kracht van opstellingen en systemisch werk te ervaren.

Systemisch werk verruimt je blik door uit te zoomen en patronen te ontdekken. Een opstelling is een werkvorm waarmee deze patronen in de ruimte zichtbaar en voelbaar worden. Vanuit de ervaring, die raakt, ontstaat er een nieuw perspectief en kan er beweging komen. 
 
Wij doen dit om een bijdrage te leveren aan bewustwording, verbinding en ontwikkeling van mensen & organisaties en tegelijkertijd ook van onszelf.


Onze kernwaarden

De kernwaarden die voor ons belangrijk zijn en die we in alles zullen nastreven zijn: authenticiteit, vrijheid, vertrouwen, verbinding, ontwikkelen en ontdekken.

Over Saskia en Jessica

Saskia Hielkema

Ik voel mij intrinsiek een ontwikkelaar, mijn drijfveer is ontwikkelen. Ontwikkelen kan uitgelegd worden als: "zich vormen, de aanwezige aanleg tot bloei brengen, doen groeien, verandering. Ik ben thuis in het ontwikkelen van mensen, woningen en gebieden. 

 

Vanaf mijn studie Sociale Geografie (1998) heb ik mij in diverse rollen beziggehouden met het ontwikkelen van woningbouw en gebiedsontwikkelingen. Het van niets iets maken, de aanwezige potentie bevorderen en aantrekkelijke, kwalitatieve woningbouwgebieden creëren, waar mensen zich thuis voelen, maken dit vak prachtig. 

 

Mijn interesse in persoonlijke ontwikkeling en mensen was er altijd al. Ik wilde in beweging blijven, groeien, mijn eigen thuis ontwikkelen, mijn potentie en die van anderen bevorderen. Vanaf 2018 heb ik, na het volgen van diverse opleidingen, daarom mijn "ontwikkel aanbod" verbreed en begeleid ik als opsteller en coach ook mensen en organisaties in hun vraagstukken en ontwikkeling. 

  

Ik geloof dat alles in dit universum met elkaar is verbonden. Het begeleiden van opstellingen staat dicht bij mijn waarheid en ik ben heel dankbaar dat ik hiermee mensen in beweging kan brengen, vrijer van patronen en blokkades. 
  

Meer informatie over mijn achtergrond is te vinden op mijn profiel op Linkedin en de website van mijn bedrijf Saskia Hielkema Coaching

Jessica Kwekkeboom

Het woord dat mij en mijn werk het beste typeert is 'aangaan'.

Aangaan staat voor mij voor “ergens aan beginnen”. En daar hou ik van. Geen grootse uitgestippelde plannen, maar een richting. Niet precies wetend hoe. Intuïtief. Praktisch. Mijn zintuigen gaan aan en ik ga aan. Ik ervaar en leer onderweg. Ik hou van het onbekende.


Aangaan betekent ook wel 'er niet omheen draaien, de realiteit onder ogen zien, aankijken. Dat doe ik graag. Dat vind ik ook zo mooi aan het begeleiden van opstellingen. Ik ken geen andere methode die zo snel en duidelijk de kern blootlegt. Vertrouwend op de eigen kracht en het eigen proces van de ander. Met het aankijken kan er iets in beweging komen. Het maakt ruimte. 


Dat 'aangaan' houdt mezelf ook aardig in beweging. Ik heb na mijn studie milieuhygiëne (1997) in mijn loopbaan veel verschillende rollen gehad. De rode draad hierbij was altijd verbinden, vernieuwen en iets in gang zetten. Sinds 2015 werk ik als organisatiecoach en begeleid ik individuen en teams bij veranderprocessen of ontwikkelvraagstukken.

Ik ervaar het als een enorme verrijking om systemisch werk en opstellingen met Een Opstelling Wijzer te kunnen aanmoedigen en inzetten.


Meer informatie over mijn professionele achtergrond is te vinden op mijn profiel op LinkedIn en de website van mijn bedrijf Werkend Wijzer