Particulier aanbod

Familieopstellingen
Van alle systemen waar je onderdeel van bent is je familiesysteem de belangrijkste basis. Je bent en blijft altijd onderdeel van je eigen familiesysteem. Je ouders, eventuele broers en zussen, ooms, tantes, opa's, oma's, en alle voorouders horen daarbij. Ook partner(s), kinderen en/of kleinkinderen. En zelfs al woon je niet meer bij je familie, heb je geen contact met ze, of zijn sommige familieleden overleden, je familiesysteem en ook de gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden, kunnen doorwerken in jouw leven. Dat gebeurt bewust en onbewust.

Els van Steijn maakt in haar boek ‘De Fontein’ de vergelijking met een fontein. Jouw familie is een hele grote fontein met etages. Bovenin staan jouw voorouders, in de bak daaronder jouw grootouders, daaronder jouw ouders, daaronder jijzelf, naast eventuele broers en/of zussen en onder jou staan eventueel jouw kinderen. Als iedereen op de goeie plek staat, dan stroomt het water, de levensenergie, op een natuurlijke manier van boven naar beneden. Maar soms gebeurt het dat iemand zijn of haar eigen bak heeft verlaten en is opgestegen naar een hogere etage. Als je niet op jouw plek staat, kan het water niet vanzelf stromen. Dat kost veel energie en kan in het dagelijks leven tot allerlei belemmeringen leiden.

Type vraagstukken
Familieopstellingen kunnen uitkomst bieden als je een vraagstuk al langer met je meedraagt. Vragen die zich lenen voor een familieopstellingen hoeven niet over je familie te gaan. Het kunnen vragen zijn op allerlei levensgebieden zoals je werk, relatie, gezin, je eigen belemmeringen of emoties. Voorbeelden van vragen waarbij een familieopstelling uitkomst kan bieden lees je hier.

Ons aanbod voor particulieren
Heb je een persoonlijk vraagstuk dat je graag systemisch wil bekijken? Wij bieden diverse workshops, opstellingsochtenden en opstellingen aan. 

Familieopstellingen -  ochtenden

Als je aan de slag wilt met een eigen vraagstuk of als je, als representant, kennis wilt maken met de werkvorm.

 

Data 2024 (9:30-13:00u):

  • 5 juli
  • 20 september
  • 18 oktober
  • 22 november
  • 13 december


Waar:  Den Haag


Kosten 

  • Vraagstuk inbrengen: €100,- (particulier);
  •  €200 (ex BTW, zakelijk);
  • Deelnemen als representant: gratis.


Voor meer informatie over onze opstellingendagen vind je hier

Verdiepingsthema 'last dragen en laten'

We organiseren themadagen waarin je jezelf in een bepaald thema met verschillende systemische theorie en oefeningen verder kunt verdiepen en ontwikkelen. In 2023 staat het thema 'last dragen en laten' centraal. Welke last draag jij? Wat is van jou en wat mag je laten?

Op nader te bepalen tijdstip (in overleg)


Waar: Den Haag

Kosten: €125 (particulier);


Generatielijn

Een generatielijn is een speciale systemische opstellingsvorm waarbij 7 generaties voorouders achter jou worden opgesteld.

Omdat deze lijn zo ver teruggaat in de tijd weten we niet precies wie of wat we zien, en dat is ook niet nodig. Deelnemers zien en ervaren waar in hun achtergrond verbinding mogelijk is en waar niet. Waar kracht te putten is, of waar trauma's zijn. Het zien en eren van je voorouders is een helend proces dat zich diep van binnen afspeelt.

Wanneer:
Tijdens onze reguliere familieopstellingen-dagen of dagdelen.


Innerlijke boedelscheiding

Soms lukt het je niet om je echt te verbinden aan een nieuwe partner. Het kan zijn dat je innerlijk nog onvoldoende afscheid hebt genomen van je vorige relatie. Met een innerlijke boedelscheiding kun je dan alsnog innerlijk afscheid nemen, met behulp van representanten.

Wanneer:
Tijdens onze reguliere familieopstellingen-dagen of dagdelen.